Google Earth tips. Mye mer enn en digital globus.

Visste du at Google Earth er et  stort og meget omfattende geografisk oppslagsverk? Har du utforsket hva du kan finne ved å benytte Layers menyen? Det bør du absolutt gjøre. Informasjonen er så omfattende at det er umulig å beskrive alt sammen. Test det selv, du vil helt sikkert bli både fascinert og finne veldig mye av interesse. Her vil jeg bare gi en kort beskrivelse. Om du ønsker det og synes du har noe å bidra med som kan være interessant også for andre, kan du selv være med å bygge opp informasjonen som du finner her. At du her også kan oppleve turer i et 3-dimensjonalt landskap gjør det ikke mindre spennende.

Du kan også planlegge reiser, lete etter overnattingssteder, restauranter, bensinstasjoner og mye mer. Oppgir du et start og stoppsted kan du under Directions få en detaljert ruteplanlegger som du igjen kan åpne som et interaktivt kart. Og har du lyst på en artig opplevelse kan du spille av hele kjøreuten som er kommet opp og kjøre igjennom et 3-dimensjonalt landskap.

Ønsker du informasjon om eller se bilder fra ulike steder i verden? Da skal du åpne for "Layers" Geographic Web eller Google Earth Community. 
Det vil da komme opp en mengde av 'er. Hvert utropstegn åpner for informasjon av ulik art, innsendt av Google Earth Community sine medlemmer. 

En ball lik denne betyr at du her finner artikler i det brukeroppbygde webleksikonet Wiklipedia om akkurat dette stedet hvor du er. 

Finner du en stjerne som denne: vil du om du trykker på den finne et vindu som gir deg muligheten til å søke i Google etter hjemmesider, bilder eller nyheter om akkurat dette stedet.

Ønsker du å se fotografier fra ulike steder, kryss av for Panoramio ved å velge Geographic Web under Layers. Du finner nå mengder av en ny logo: plassert rundt om på kartet. Går du nærmere inn i kartet endres logoen til et kamera. Trykk på disse og du finner fotografier fra en mengde steder over hele verden. Dette er foto som er sendt inn av Panoramio brukere. I www.panoramio.com kan du søke etter bilder fra steder ved å velge Verdenskart eller på Stikkord om du velger det. Har du funnet et bilde du vil vite mere om kan du se i Google Earth hvor det er tatt. Det er ikke alle bilder som vil bli akseptert for Google Earth, men du finner alle om du går inn på hjemmesiden over og søker enten på et sted eller velger et stikkord.

Har du selv noe som du mener kan være av interesse for andre brukere av Google Earth, eller har du bilder knyttet til geografiske steder som  du har lyst til å vise andre, kan du selv melde deg inn i The Google Earth Community eller Panoramio.

Du kan også lage ditt eget geografiske oppslagsverk ved å legge inn informasjon og steder som du har spesiell interesse av på din egen datamaskin. Benytt Add Placemarks, Add Polygon eller Image Overlay i menyen. Vil du dele dette med venner kan du sende dine ulike steder som e-post til disse.

Webmaster.

Velkommen til å se Webmasters egne bilder for Panoramio: http://www.panoramio.com/user/297600