Sist oppdatert: 09.11.2006

Oss selv:

Jan Gridsvåg:
Født i Aure på Nordmøre i 1948, men flytta til Egersund i 60 årene. Har drevet med båtsport det meste av livet og startet med seilsport først i 1986.

Har arbeidet i oljerelatert industri det meste av sin arbeidskariere og sist ved Aker/Kværner.

Er nå pensjonert og seiler på "heltid"

Astrid E. Gridsvåg:
Født i Egersund i Rogaland i 1949, og etter noen år ute etablerte vi oss i Egersund med hus og 2 barn. Har jobbet for det meste som sekretær både i privat og offentlig tjeneste (i apotek og på sykehus), men har slutta i jobb og er også seiler på "heltid". 

Begynnelsen på vårt seilerliv 

Etter mange ferier med båtliv i den norske skjærgård, ble utfartstrangen større og større for hvert år.

Vår første seilbåt, "Mathilde" var en Maskot 28 motorseiler. Vi kjøpte den i 1986 og den ble hyppig brukt langs norskekysten og til og med en tur til Danmark!!.

Nå ble vi for alvor bitt av seilbasillen og vi kjøpte en First (Benetau). Etter mange års seilas i Nordsjøen og særlig da på turer til Danmark, seilte vi ut på vår første langtur i 1988-1989.

Den første langturen:

Ferden gikk først over Nordsjøen og via Irland over Bsicaya til Spania, Portugal og ned til Kanariøyene. Herfra ble det en fin seilas over Atlanteren. Etter en fantastisk tid i Caribien, for det meste i Grenadinene og det sørlige Caribia seilte vi via Azorene og ankom Egersund etter et år på tur. Det hele uten en enste skramme hverken på båt eller mannskap.

Dette ble opplevelser vi aldri glemte, og vi lengta ut igjen til dette gode, og til tider spennende livet.

S/Y CELIN

Nå kjøpte vi vår hollandskbygde båt "CELIN". Det er en Contest 38S og satte sommeren 2002 igjen seil fra Norge. Og siden har vi vært underveis.

Først i samme rute til Canarias, hvor vi valgte et års "pause" for blant annet å besøke øyene der. (Gran Canaria har også blitt vår "hjemmehavn")

Fra La Gomera seilte vi november 2003 igjen vestover mot Caribien og ankom Barbados etter 18 døgn og i fin form.

Turen gikk videre til Bequia for Julefeiring hos Mariann og nyttår sammen med ca 150 – 200 skandinaviske båter er et ”MUST”.

Vi valgte denne gangen å besøke flere av de øyene vi ikke hadde anløpt sist. Dermed også de nordlige småøyene. Ble lenge i St.Anne i  Martinique der bl.a. tur og utfartsmulighetene på land og i sjøen var perfekt, og hadde vankelig for å heise ankeret. MEN…..

St.Martin var avgangsted denne gang også, og etter å ha sjekka og behandla båt, seilte vi av sted mot Azorene i motvind fra dag 1.

En slitsom men ok tur, ble belønna med alt en seiler kan ønske seg ved landkjenning og ikke minst treff av venner i land…….

Etter 20dgn på noen av disse øyene satte vi seil mot middelhavet og for et års landlige i Almerimar, på solkysten i Spania, en stor trygg marina med ca 1.200 båter.

Etter en flytur og ferie i Norge ble båten opprusta fra A -Å med tanke for en ny, og denne gang lengre tur.

Nye drømmer og nye mål:

Planen vår er nå pånytt å seile over Atlanteren i November og da videre via Panamakanalen  ut i Stillehavet en gang i 07.